Odlare

Drömmer du om att odla på kommersiell grund? Har du redan ett företag eller vill starta ett företag som utvecklar odling? Drömmer du om att starta ett jordbruk och köpa en gård men vill testa odling i staden först? Då är du varmt välkommen att bli odlare i Stadsbruk!

Företagare

Stadsbruk vänder sig i första hand till dig som är eller vill bli egen företagare där odling ingår. Vissa av odlarna har en egen affärsplan, varumärke och kunder. Vissa av odlarna samarbetar under varumärket Stadsbruk för att gemensamt hitta kunder. Oavsett inriktning är du välkommen i Stadsbruk. Under 2015 undersöker vi även möjligheterna för att ta emot odlare som arbetsträning, praktik och utbildning.

OdlareMark

Stadsbruk har möjlighet att odla på totalt 16 hektar i Malmö. Projekttiden pågår fram till augusti 2016 och därefter fortsätter odlingen på helt kommersiella grunder. Som odlare får du under projekttiden ta del av den kompetens som finns inom projektet vad gäller odlingsexpertis, marknadsföring, företagscoachning m.m. För att hyra mark utgår en avgift som finansierar vatten, staket, redskapsbod och toalett.

Mark som är tillgänglig i projektet finns på flera platser i Malmö stad. I samråd hittar vi en plats som är lämplig för dina grödor. Minsta areal för odling är 500 kvadratmeter men vi ser gärna att du odlar på en större yta!

Ekologisk odling

Stadsbruk odlar enligt ekologiska principer. Målet är att all odling ska bli KRAV-certifierad. Det innebär att du som odlare måste följa de ekologiska principer som finns för att odla. Stadsbruk tillhandahåller med kunskap, råd och utbildning.

Intresserad?

Är du intresserad? Fyll i intresseanmälan så tar vi kontakt med dig. Vi har kontinuerliga odlarmöten som berättar mer om projektet och där vi kan svara på frågor.

Du kan också ta direkt kontakt med Cyrille Gaubert.
cyrille.gaubert@xenofilia.se
076 – 311 06 06

Välkommen!