Att odla själv – en sundare livsstil!

Att odla själv har många fördelar då man slipper onödiga och giftiga besprutningsmedel, särskilt om man odlar ekologiskt. Det har blivit allt mer populärt att odla själv och bor man i ett hus har man fördelen att kunna odla i en egen trädgård. Man kan även odla mindre växter som örter i krukor hemma eller på balkongen.

Vad kan man odla i sin trädgård?

Om man äger en egen trädgård, kan man odla precis nästan vad som helst som passar både till maten eller i fruktkorgen. Idag kan man få tag på många fröer av hög kvalitet för både frukt, rotfrukter, baljväxter, jordgubbar och örter. Vill man få fina bär, kan man köpa sig en planta som kan ge en härlig buske från välsorterade butiker. Åker man till exempel till Plantagen, kan man hitta ett stort sortiment av både större buskar eller plantor som är färdiga att sättas i jorden. Ska man odla örter kan man köpa frön för dill, basilika, gräslök, persilja, timjan, citronmeliss, oregano, rosmarin eller mynta. Örter kan med fördel planteras i marken med blomjord, eller det går även bra att planera dem i krukor. Att odla rotfrukter och potatis kan vara riktigt givande när man väl skördar och använder till maten! Egenodlat smakar alltid bäst från jord till bord! Potatis är fantastiskt gott från en egen odling och då ska man först köpa sättpotatis som ska gro i jorden. En sättpotatis ger snabbare resultat om man låter den förgro lite innan man planterar den i marken. Bor man i hus med en trädgård, kan även huset behöva tillsyn och omsorg. Taket är en av den viktigaste delarna av ett hus, och kan behöva tillsyn och åtgärder. Om man bor i Stockholm, kan man med fördel anlita en professionell takläggare i Stockholm både för renovering och för att få ett nytt tak!

Ekologisk odling – för hälsa och miljö!

Det har blivit allt mer trendigt och populärt att odla ekologiskt och det innebär ett medvetet ansvar för både hälsan och miljön. För att en odling ska kunna kallas ekologisk, måste vissa krav uppfyllas. Om man bestämt sig för att sälja ekologisk egenodling i mindre eller större skala, får inget från odlingen innehålla naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Man ska även undvika att använda syntetiskt handelsgödsel och istället endast använda naturligt gödsel som kommer från höns eller kor. Ekologiskt odlade grödor från trädgården är mycket bättre för hälsan, innehåller mer näring och man riskerar inte få följdsjukdomar av giftiga bekämpningsmedel. Att odla ekologiskt är en insats för miljön, djuren och den framtida jorden! Har man en egen balkong, kan man med fördel ha sin egna lilla ekologiska odling för eget bruk och njuta av grödor med hög kvalitet!

Att odla själv har många fördelar då man slipper onödiga och giftiga besprutningsmedel, särskilt om man odlar ekologiskt. Det har…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *