Att sköta sin odling

Många har ambitionen om att deras odling ska vara lyckad på första försök och ger sedan upp när det visar sig att det krävs mer än se till att odlingen får vatten. Därför har vi i den här delen valt att fokusera på att ge enkla tips på hur du kan sköta din odling och lyckas med den.

Skaffa kunskaper

Det bästa du kan göra för att lyckas med din odling är att skaffa kunskap om odling. Det finns massor av böcker du kan läsa eller lyssna på om du föredrar det bättre. Det finns instagramkonton, tv-program och Youtubeklipp som berättar om hur du lyckas med din odling. Om du känner att du har tiden och ekonomin kan du även satsa på att gå en kurs. Det finns både kurser du går på distans och de som kräver din fysiska närvaro.

Skaffa rätt förutsättningar

För att du ska lyckas med din odling krävs det rätt förutsättningar. Om du till exempel har valt att odla med fröer brukar många fröpåsar innehålla instruktioner på hur du går till väga för att odla dina frön. Det viktigaste för att du ska lyckas med din odling är att den ska ha tillgång till ljus, bra jord och vatten.

Många har ambitionen om att deras odling ska vara lyckad på första försök och ger sedan upp när det visar sig att det krävs mer än se till att odlinge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *