Fröer

Att så med fröer är ett bra sätt att odla både grönsaker, växter och blommor på. Fröer går att få tag på i fysiska butiker, men också i de som finns online. Du kan köpa fröer från världens alla hörn och odla dem hemma. Följ instruktionerna som kommer med varje fröpåse så har du stora chanser att lyckas med din odling. Eftersom att det finns en hel del olika fröer på marknaden kan det vara svårt att bestämma vilka fröer man vill satsa på. Det bästa du kan göra är att utgå från vad du gillar att äta och är intresserad av att odla. För att du ska få en bra överblick på vilka olika sorters fröer som finns kommer vi i den här delen ge dig en kort genomgång.

Grönsaksfröer

Att odla grönsaker kräver oftast att du behöver förodla inomhus innan våren och dess värme har kommit. Det går att odla grönsaker som både är ekologiska och även giftfria. Många grönsaker kommer i form av frön när du ska odla dem. Till exempel:

Tomat.

Gurka.p>

Sallad.

Morot.

Majs.

Ärtor.

Lök.

Rödbeta.

Blomkål.

Chili.

Paprika

Pumpa.

Kryddfröer

Förutom att du har möjlighet att odla dina egna grönsaker kan du även odla dina egna kryddor till dit skafferi eller kryddhylla. Här är några exempel på örter och kryddor du kan köpa som frön:

Gräslök.

Mynta.

Basilika.

Rosmarin.

Kamomill.

Krasse.

Timjan.

Koriander.

Persilja.

Oregano

Dragon.

Dill.

Frukt och bärfröer

Sist men inte minst kan du även odla olika sorters frukter och bär. Här är några exempel på frukter och bär du kan köpa frön till och odla fram på egen hand:

Jordgubb.

Smultron.

Rabarber.

Krusbär.

Vattenmelon.

Physalis.

Djungelgurka.

Melon.

Nätmelon.

Att så med fröer är ett bra sätt att odla både grönsaker, växter och blommor på. Fröer går att få tag på i fysiska butiker, men också i de som finns o

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *